tisdag 19 maj 2015

A *Candy Factory Project / Plastic ChairsA *Candy Factory Project 
Plastic Chairs

*CANDY FACTORY PROJECTS är en plattform för internationella kollaborativa konstprojekt som samordnas av den japanske konstnären Takuji Kogo. Sedan 2007 har *CANDY FACTORY PROJECTS arrangerat Kitakyushu Biennalen i Japan. Mellan 2012-2013 har *CANDY FACTORY PROJECTS låtit Kitakyushu Biennalen turnéra ut i världen och delar av utställningarna har visats i ibland annat Singapore, Berlin och Sydkorea.

Utställningen A * Candy Factory Project / Plastic Chairs för Rum 203 på Jönköpings läns museum visar flera samarbetsprojekt med bland andra den amerikanske konstnären John Miller, Young-hae Chang Heavy Industries från Korea, Charles Lim från Singapore, Federico Baronello från Italien samt Keiichi Miyagawa och Takuji Kogo från Japan.

The Kitakyushu Biennial 2015 är den femte upplagan av utställningen och kommer att presenteras via ett antal turnerande utställningar som börjar i Berlin på ZKU den 6:e juni och följs av presentationen på Rum 203.

På Rum 203, Jönköpings läns museum visas flera nya verk, bland annat "Homes for America Sigonella" som berör en amerikansk militärbas på Sicilien som nyligen förvandlats till en flyktingförläggning för asylsökande från Afrika och Mellanöstern, tillsammans med musikaliska verk ur *CANDY FACTORY PROJECTS serie som omarbetar kontaktannonser, propaganda och skräppost till audiovisuella konstverk.


Kitakyushu Biennial the FIFTH fortsätter sedan till bland andra Soap Gallery i Kitakyushu i Japan och vidare till The Private Museum i Singapore.